Brokuły po chińsku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.39)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
Składniki:
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 2,5 cm kłącza świeżego imbiru
- pokrojonego na cienkie plasterki
- 3 ząbki czosnku
- pokrojone na cienkie plasterki
- 1 główka brokułów
- podzielona na różyczki
- łodygi pokrojone
- 1 łyżka sosu sojowego
- odrobina oleju sezamowego
- ¼ szklanki azjatyckiego dipu (patrz: oddzielny przepis)
- ½ szklanki migdałów w płatkach
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotuj wszystkie składniki, zanim zaczniesz gotować. Rozgrzej wok na dużym ogniu. Wlej olej, a kiedy zacznie dymić, włóż do niego imbir. Po 1 minucie dodaj czosnek, a kiedy się zezłoci (po kilku sekundach) dodaj brokuły. Smaż cały, czas mieszając, przez kilka minut. Wlej sos sojowy, olej sezamowy i odrobinę wody, przykryj pokrywką i gotuj 3 min, aż brokuły będą intensywnie zielone. Dodaj azjatycki sos oraz płatki migdałowe i wymieszaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Kuchnia chińska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W