Boćwina z ciecierzycą i tahini
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia arabska
Składniki:
- pokrojona cebula
- łyżka oliwy
- 2 ząbki czosnku
- pół pęczka opłukanej
- pokrojonej boćwiny
- puszka odcedzonej i opłukanej ciecierzycy
- pół filiżanki tahini
- sok z połowy cytryny
- szczypta soli morskiej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulę smażyć przez minutę na oliwie. Dodać ząbek czosnku i smażyć przez kolejną minutę. Dołożyć boćwinę i wymieszać. Smażyć pod przykryciem przez 3 minuty, aż boćwina zmięknie. Dodać ciecierzycę i zdjąć z ognia. W miseczce wymieszać tahini, sok z cytryny, czosnek i sól. Jeśli sos jest za gęsty, dolać wody. Mieszać, aż powstanie gładki krem. Polać sosem przygotowane danie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W