Bliny serowo-ziemniaczane
Oceń przepis:
Przygotował:
Gieno Mientkiewicz
- Seria kulinarna:
- Przez dziurkę od sera 3 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- ugotowane i przetarte puree ziemniaczane z 1 kg ziemniaków
- 1 łyżeczka francuskiej musztardy (z całymi ziarnami)
- 10 dag sera Lazur
- 2 łyżki mąki
- 2 jaja
- olej do smażenia
- 250 ml kwaśnej śmietany 18%
- 2 spore łyżki tartego chrzanu
- olej i masło do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmieszać kwaśną śmietanę i chrzan na jednolity sos. Odstawić. Ser pokroić w drobną kostkę. Z puree, mąki, musztardy i jaj zrobić ciasto. Formować placuszki, nadziać serem, spłaszczyć i smażyć na rozgrzanym na zmieszanym tłuszczu. Podawać na sosie chrzanowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W