Babeczki cytrynowe

Babeczki cytrynowe
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 125 g miękkiego masła
  • łyżeczka esencji waniliowej
  • ¾ filiżanki miałkiego cukru
  • 2 jajka
  • półtorej filiżanki mąki z dodatkiem środka spulchniającego
  • pół filiżanki mleka
  • filiżanka cukru pudru
  • 2 łyżki jogurtu
  • cytryna
  • żółty barwnik spożywczy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C, miksujemy masło, cukier, esencję waniliową i jajka. Do masy na przemian dodajemy mąkę i mleko. Ciasto nakładamy do foremek. Pieczemy. Mieszamy cukier puder z jogurtem, sokiem i skórką z cytryny. Smarujemy babeczki lukrem. Wierzch ozdabiamy cukierkami i lukrowymi kwiatkami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA