Babeczki cytrynowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 125 g miękkiego masła
- łyżeczka esencji waniliowej
- ¾ filiżanki miałkiego cukru
- 2 jajka
- półtorej filiżanki mąki z dodatkiem środka spulchniającego
- pół filiżanki mleka
- filiżanka cukru pudru
- 2 łyżki jogurtu
- cytryna
- żółty barwnik spożywczy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C, miksujemy masło, cukier, esencję waniliową i jajka. Do masy na przemian dodajemy mąkę i mleko. Ciasto nakładamy do foremek. Pieczemy. Mieszamy cukier puder z jogurtem, sokiem i skórką z cytryny. Smarujemy babeczki lukrem. Wierzch ozdabiamy cukierkami i lukrowymi kwiatkami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W