Aloo saag

Aloo saag
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać olej do średniej temperatury, wrzucić ziarna kmniu, smażyć przez 5 sekund.
Dodać posiekaną cebulę, zrumienić. Dodać ziemnaki. Dodać sól, paprykę i płatki chili. Zrumienić wszystko — przyprawy powinny zacząć się lepić do dna patelni. Wrzucić szpinak. Nie mieszać zbyt mocno — ziemniaki powinny zostać na spodzie. Wlać wodę. Gotować na średnim ogniu 3-4 minuty. Dodać posiekane chilli. Zostawić na małym ogniu do momentu, kiedy wygotuje się cały płyn, a ziemniaki będą miękkie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA