Aloo saag
Oceń przepis:
Przygotował:
Si King
- Seria kulinarna:
- Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 900 g liści szpinaku
- z grubsza pokrojonych
- 450 g młodych ziemniaków
- obranych
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- 2 łyżeczki nasion kminu
- 1 posiekana drobno cebula
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 ½ łyżeczki papryki
- ½ łyżeczki płatków chilli
- ½ szklanki wody
- 1 zielone chili
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać olej do średniej temperatury, wrzucić ziarna kmniu, smażyć przez 5 sekund.
Dodać posiekaną cebulę, zrumienić. Dodać ziemnaki. Dodać sól, paprykę i płatki chili. Zrumienić wszystko — przyprawy powinny zacząć się lepić do dna patelni. Wrzucić szpinak. Nie mieszać zbyt mocno — ziemniaki powinny zostać na spodzie. Wlać wodę. Gotować na średnim ogniu 3-4 minuty. Dodać posiekane chilli. Zostawić na małym ogniu do momentu, kiedy wygotuje się cały płyn, a ziemniaki będą miękkie.
Dodać posiekaną cebulę, zrumienić. Dodać ziemnaki. Dodać sól, paprykę i płatki chili. Zrumienić wszystko — przyprawy powinny zacząć się lepić do dna patelni. Wrzucić szpinak. Nie mieszać zbyt mocno — ziemniaki powinny zostać na spodzie. Wlać wodę. Gotować na średnim ogniu 3-4 minuty. Dodać posiekane chilli. Zostawić na małym ogniu do momentu, kiedy wygotuje się cały płyn, a ziemniaki będą miękkie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W