01.Stir-fry all'italiana
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Sobota w kuchni (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Przygotowanie:
Składniki2 duże marchewki, pokrojone na ½cm półplasterki
2 łodygi selera naciowego, pokrojone na ½cm półplasterki
2 główki kopru włoskiego, cienko pokrojone
400 g włoskich pomidorków koktajlowych z puszki, odsączonych
500 g dużych krewetek, obranych i surowych
garść natki pietruszki, posiekanej
¼ kieliszka białego wina
4 łyżki włoskiej oliwy z oliwek
2 łyżki oliwy z oliwek aromatyzowanej chilli
400 g rukoli
150g/5oz domowych crostini (grzanek)
sól do smaku
Przygotowanie
Rozgrzej oliwę w dużym woku. Włóż wszystkie warzywa i delikatnie smaż przez około 2 minuty. Dodaj oliwę chilli i krewetki, dopraw szczyptą soli. Dolej białego wina i smaż przez chwilę. Dodaj pomidorki koktajlowe, dopraw solą, posyp natką i zdejmij z ognia. Wmieszaj grzanki i podawaj od razu z sałatą z rukoli.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W