Zupa pomidorowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes za stołem (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- kilka łyżek oliwy
- 25 g masła
- 1 mała
- pokrojona w kostkę marchew
- 2 drobno posiekane cebule
- 2 posiekane łodygi selera naciowego
- 2 rozgniecione ząbki czosnki
- 1 liść laurowy
- 1 kg pokrojonych w ósemki pomidorów
- szczypta cukru
- sól i pieprz
- 600 ml wywaru z kurczaka
- 100 ml śmietany 18 lub 30%
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej w garnku kilka łyżek oliwy i masło. Dorzuć marchew, cebule, łodygi selera naciowego, ząbki czosnki i liść laurowy. Wymieszaj i duś przez kwadrans. Gdy warzywa zmiękną, dorzuć pomidory. Duś przez około pół godziny. Wszystkie warzywa powinny być bardzo miękkie. Dopraw szczyptą cukru i pieprzem. Dolej wywar z kurczaka, doprowadź do wrzenia i zamieszaj. Zmiksuj i przetrzyj przez sito. Wlej ponownie do garnka, dolej śmietanę. Dopraw do smaku. Podaj zupę z własnej roboty paluszkami chlebowymi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W