Zupa piwno-cheddarowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.127)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- 1/2 szklanki masła
- 2 małe cebule
- obrane i pokrojone w kostkę
- 1 marchewka
- obrana i pokrojona w kostkę
- 2 łodygi selera naciowego
- pokrojone w kostkę
- 1/4 szklanki mąki
- 1 1/2 szklanki ciemnego piwa
- 1 1/2 szklanki bulionu z kurczaka
- 1 szklanka 36% śmietany
- 2 szklanki startego sera cheddar
- sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
- kilka kropli sosu Worcestershire
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Masło stopić w garnku. Dodać cebule i smażyć, aż się zrumienią. Dodać marchewkę i selera, smażyć jeszcze kilka minut. Wmieszać mąkę i kontynuować gotowanie przez kilka kolejnych minut. Wlać piwo, bulion i śmietanę, gotować na małym ogniu do czasu, aż zupa zgęstnieje, około 5 minut. Dodać starty ser, sól, pieprz i sos Worcestershire, dokładnie wymieszać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W