Zupa grzybowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- pół pokrojonego pora
- 3 filiżanki mieszanych pokrojonych pieczarek
- 2 pokrojone ząbki czosnku
- 2 łyżki pokrojonej szałwii
- półtora litra bulionu
- 100 g jedwabistego tofu
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na oliwie podsmażamy por, czosnek i pieczarki. Dodajemy bulion i szałwię. Doprowadzamy całość do wrzenia. Gotujemy, aż grzyby zmiękną. Połowę zupy miksujemy w blenderze razem z tofu. Łączymy obie części zupy. Podajemy posypaną szałwią i świeżo mielonym pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W