Ziemniaki faszerowane salsą

Ziemniaki faszerowane salsą
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.119)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki do pieczenia
  • 1/2 szklanki Twojej ulubionej salsy
  • 1 szklanki startego cheddara
  • sól morska i świeżo mielony czarny pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. Piecz ziemniaki przez ok. 1 godz., aż ich miąższ będzie bardzo miękki. Gdy dostatecznie ostygną, odetnij wierzch z jednej strony. Usuń większość miąższu, pozostawiając go tyle, by nie uszkodzić skórki, a ziemniak zachował kształt. Zagnieć wydrążoną zawartość z salsą i serem. Umieść farsz z powrotem w skorupach napełniając je “z górką”. Piecz, aż nadzienie przybierze złoto-brązowy kolor.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA