Zielona fasolka po neapolitańsku
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 21)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- ½ kg zielonej fasolki (z przyciętymi końcówkami)
- 2 ząbki czosnku
- cienko pokrojone
- ¼ łyżeczki płatków czerwonej papryki
- 1 łyżeczka soli
- średni pomidor
- pocięty na kawałki
- 2-3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
- gałązka świeżej bazylii
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Fasolkę opłukać, włożyć mokrą do średniej wielkości rondla. Dodać czosnek, płatki papryki, sól, pomidora i oliwę. Dusić na średnim ogniu ok. 15 minut, pod przykryciem mieszając od czasu do czasu, aż fasolka zmięknie. Dodać gałązkę bazylii. Gotować mieszając, aż większość płynu odparuje, ok. 5 minut. Przełożyć do miski, wyjąć bazylię, podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W