Żeberka z miodem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nigel Slater: prosto i smacznie (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Żeberka
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:6 łyżek gęstego miodu
3 łyżki sosu ostrygowego
¼ łyżeczki płatków chili
4 gwiazdki anyżu
¼ łyżeczki czarnego pieprzu ziarnistego
4 ząbki czosnku
1,5 kg żeberek
Przygotowanie:
Przygotowujemy marynatę: do brytfanny dodajemy miód, sos ostrygowy, płatki chili, anyż i sól. Mielemy pieprz i też dodajemy. Pokrywamy żeberka marynatą, dodajemy całe ząbki czosnku i odstawiamy na 2 godziny albo na noc. Pieczemy żeberka w 160°C przez 90 minut. Od czasu do czasu obracamy. Podnosimy temperaturę do 200°C i pieczemy jeszcze 15 minut. Uważamy, bo łatwo mogą się przypalić. Mięso powinno być miękkie, ale nie ma odchodzić od kości. Lepkie, niemal przypalone.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Żeberka
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W