Zawijane kanapki z rybą
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia japońska
Składniki:
- 3 filety z płaskogłowa
- 2 łyżki pasty shiro miso
- 1/3 filiżanki tahini
- ½ łyżki soku z imbiru
- łyżka soku z cytryny
- 4 kromki chleba górskiego
- 4 arkusze nori
- 2 garście kolendry albo młodego szpinaku
- filiżanka ugotowanej komosy ryżowej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rybę ugotować na parze. Podzielić na kawałki. Wymieszać pastę miso, tahini, sok z imbiru i cytryny. Jeśli trzeba, dolać odrobinę wody. Skropić rybę. Na kromkach chleba ułożyć arkusze nori. Wzdłuż brzegu ułożyć komosę ryżową. Na niej położyć rybę i zieleninę. Zwinąć w ciasne rulony. Tak przygotowane kanapki można zapiec. Podawać z cząstkami cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W