Zapiekane maliny z kruchymi ciasteczkami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 szklanki mrożonych
- niesłodzonych malin (około 240 g)
- 1 ½ szklanki pokruszonych kruchych ciasteczek (8-10 sztuk)
- ¼ szklanki cukru
- 2 łyżki masła
- ½ szklanki kwaśnej śmietany (do wyboru)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni C. Mrożone maliny rozłożyć do czterech małych miseczek żaroodpornych. Pokruszone ciasteczka wymieszać z cukrem. Posypać okruchami maliny i uzupełnić kilkoma kawałeczkami masła. Ustawić na blasze do pieczenia. Zapiekać przez 16-18 minut, aż wierzch ładnie się zrumieni. Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Podawać z kwaśną śmietaną.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W