Yorkshire pudding z tymiankiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Claire Robinson
- Seria kulinarna:
- Wystarczy 5 składników (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
Składniki:
- miarka mąki
- 3 jajka
- ¼ miarki mleka
- sos z pieczeni
- 3 gałązki świeżego tymianku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mąkę przesiewamy przez sitko, żeby stała się puszysta. Dodajemy do niej 3 całe jajka. Wlewamy ¼ miarki mleka i dodajemy posiekane listki tymianku. Składniki ubijamy trzepaczką na gładką masę poczym odstawiamy na pół godziny. Przygotowujemy formę do pieczenia babeczek. Na spód każdego otworku nalewamy odrobinę sosu z pieczeni. Następnie wypełniamy je ciastem, ale nie do końca (bo ciasto urośnie). Całość pieczemy przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury dwustu trzydziestu stopni Celsjusza.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia brytyjska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W