Wytrawne cytrynowe ciasteczka owsiane
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 szklanka mąki krupczatki
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- otarta skórka z 1 cytryny
- 1 łyżeczka soli morskiej
- 6 łyżek wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mieszamy ze sobą olej, otartą skórkę z cytryny i sól, dodajemy do wymieszanej mąki z płatkami owsianymi. Rozcieramy w palcach wszystkie składniki i mieszamy z wodą. Lepimy placuszki i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C ok. 25 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W