Włoskie kiełbaski
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Australijskie Boże Narodzenie (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 2 metry jelit do kiełbasy
- 3 kg grubo zmielonej wieprzowej łopatki
- 60 g soli morskiej
- 21 g świeżo mielonego pieprzu
- 400 ml słodkiego sherry
- 15 g nasion kopru włoskiego
- lekko rozgniecionych
- posiekana natka pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W misce dokładnie wymieszaj mięso z solą, pieprzem, sherry, nasionami kopru włoskiego oraz natką pietruszką. Pozostaw do zmacerowania na 24 godziny, po czym ponownie wymieszaj. Nałóż masę do woreczka do dekorowania ciast i napełniaj mięsem kiszki. Kiełbaski nie mogą być za grube, ani za ciężkie. Po napełnieniu ugotuj albo upiecz na grillu. Surowe wytrzymują krótko, zwykle jeden dzień.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia włoska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W