Wieprzowina z marmoladą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
Przygotowanie:
Połączyć wszystkie składniki i marynować boczek 24 godziny. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Boczek położyć na metalowej kratce ustawionej na blasze do pieczenia. Wstawić do gorącego piekarnika na 20 minut. Obniżyć temperaturę w piekarniku do 150 stopni i piec jeszcze pół godziny. Co 15 minut podlewać marynatą. Obniżyć temperaturę piekarnika do 100 stopni i piec kolejne 30 minut, aż boczek będzie miękki. Podlewać co 15 minut marynatą. Boczek pokroić na plastry. Przełożyć na talerz. Posypać cienkimi plasterkami szalotek, kolendrą i cienką skórką pomarańczową. Podawać z ryżem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia chińska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W