Tuńczyk w boczku Emiliano
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wolny tydzień Chucka (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:200 g boczku
500 g świeżego tuńczyka w kawałkach
1 filiżanka sosu barbecue
½ filiżanki soku pomarańczowego
sól i pieprz
Przygotowanie:
Owijamy kawałki tuńczyka plastrami boczku i zabezpieczamy wykałaczkami. Smażymy na patelni lub w woku na średnim ogniu, aż boczek stanie się chrupiący. Zdejmujemy z patelni i usuwamy nadmiar tłuszczu. Dodajemy sos barbecue i sok pomarańczowy. Znów przekładamy na patelnię tuńczyka w boczku i gotujemy jeszcze 5 minut, aż sos zgęstnieje. Podajemy na ciepło.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W