Truskawki w czekoladzie z chili
Oceń przepis:
Przygotował:
Claire Robinson
- Seria kulinarna:
- Wystarczy 5 składników (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 170 gramów słodko-gorzkiej czekolady
- 10 truskawek
- łyżka masła
- 3 łyżki kremówki
- szczypta sproszkowanego Ancho
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Czekoladę rozdrabniamy, przekładamy do miski. Dodajemy łyżkę masła, trzy łyżki kremówki i szczyptę Ancho. Całość roztapiamy w gorącej kąpieli. W powstałym czekoladowym sosie zanurzamy truskawki trzymając je za szypułkę albo ogonek. Układamy na półmiski i schładzamy w lodówce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W