Tacos z indykiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.70)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Nadzienie2 obrane i posiekane cebule
3 obrane i zgniecione ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
450 g mielonego mięsa z indyka
1 puszka pomidorów w całości (800g)
¼ szklanki chili w proszku
1 puszka czarnej fasoli (485g)
12 sztuk taco
Salsa
2 dojrzałe pokrojone pomidory
pół czerwonej pokrojonej papryki
pół pęczka posiekanej kolendry
sok z 1 limonki
sól morska
Przybranie
kwaśna śmietana
plasterki dymki
starty cheddar
liście sałaty
Przygotowanie
Podsmażyć na dużej patelni cebulę i czosnek z oliwą (na średnim ogniu), aż zmiękną, dodać mielone mięso indyka. Kiedy mięso się zrumieni, porozdzielać grudy drewnianą łyżką. Dodać pomidory, zamieszać, rozdrobnić je drewnianą łyżką. Wsypać chili, dodać fasolę i doprawić solą. Gotować na wolnym ogniu aż wyparuje cały sos i masa zgęstnieje.
Salsa
Wymieszać składniki i odstawić, żeby się przemacerowała. Wkładać do taco liść sałaty, dużą łyżkę nadzienia i trochę salsy. Dodać dowolne przybranie i podawać.
© Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W