Szybki keczup
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie
Składniki:
- 1 cebula
- 2 ziela
- 2 goździków
- 2 pieprzu
- 1 gwiazdka anyżu
- ¼ łyżeczki płatków chili
- olej
- 1 puszka pomidorów
- 2 łyżki powideł śliwkowych
- spora szczypta soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na dnie garnka rozgrzać olej. Cebulę pokroić w półksiężyce, dodać na gorący olej razem z przyprawami i podsmażać przez 2 - 3 minuty do czasu, aż będzie złota i słodka. Po tym czasie wyjąć przyprawy i wyrzucić.
Do podsmażonej cebulki dodać pomidory, powidła oraz sól. Doprowadzić do wrzenia i gotować 10 minut, na koniec zblendować i przelać do czystego słoiczka. Przechowywać w lodówce do tygodnia.
Do podsmażonej cebulki dodać pomidory, powidła oraz sól. Doprowadzić do wrzenia i gotować 10 minut, na koniec zblendować i przelać do czystego słoiczka. Przechowywać w lodówce do tygodnia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W