Świeży ser z ziołami
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc. 20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 250 ml świeżego sera białego lub twarogu
- 60 ml tłustej śmietany lub crème fraîche
- 1 łyżka białego wina
- 1 łyżka oliwy
- 1 – 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 1 posiekana szalotka (niekonieczne)
- 1 – 2 łyżki posiekanej pietruszki
- 1 – 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do sera dodaj śmietanę i dobrze wymieszaj, aż uzyskasz konsystencję jogurtu. Dodaj pozostałe składniki i dopraw solą oraz pieprzem. Jedz łyżeczką albo rozsmaruj na chlebie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W