Stracciatella z mini klopsikami, tortellini i młodym szpinakiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Nadia G.
- Seria kulinarna:
- Bitchin' Kitchen (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- klopsiki
- 1 jajko
- garść natki pietruszki
- drobno posiekanej
- duża szczypta suszonego oregano
- 1 zmielony ząbek czosnku
- 1/3 szklanki parmezanu
- drobno startego
- 1 łyżeczka bułki tartej
- 115 g mielonej szynki wieprzowej
- 115 g mielonej polędwicy wołowej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj w misce jajka, natkę pietruszki, greckie oregano, czosnek, parmezan oraz bułkę tartą. Dodaj mięso i mieszaj przez chwilę, by aromaty łatwiej je przeniknęły, ale nie za długo. Uformuj z masy małe klopsiki. W dużym rondlu zagotuj bulion drobiowy prawie do wrzenia. Włóż do niego klopsiki i także tortellini i gotuj na małym ogniu przez 8 min. Ubij w małej misce jajko z solą. Powoli wlewaj masę jajeczną małym strumieniem, jednocześnie intensywnie mieszając bulion widelcem. Nałóż porcję młodego szpinaku do miski do zupy. Zalej szpinak gorącą zupą i przybierz świeżo tartym parmezanem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W