Stracciatella z mini klopsikami, tortellini i młodym szpinakiem

Stracciatella z mini klopsikami, tortellini i młodym szpinakiem
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.50

Przygotował:

Nadia G.

Seria kulinarna:
Bitchin' Kitchen (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj w misce jajka, natkę pietruszki, greckie oregano, czosnek, parmezan oraz bułkę tartą. Dodaj mięso i mieszaj przez chwilę, by aromaty łatwiej je przeniknęły, ale nie za długo. Uformuj z masy małe klopsiki. W dużym rondlu zagotuj bulion drobiowy prawie do wrzenia. Włóż do niego klopsiki i także tortellini i gotuj na małym ogniu przez 8 min. Ubij w małej misce jajko z solą. Powoli wlewaj masę jajeczną małym strumieniem, jednocześnie intensywnie mieszając bulion widelcem. Nałóż porcję młodego szpinaku do miski do zupy. Zalej szpinak gorącą zupą i przybierz świeżo tartym parmezanem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA