Sos truskawkowy do deserów

Sos truskawkowy do deserów
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • dżem truskawkowy
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 2 łyżki winiaku (brandy, koniaku)
  • 2 łyżki czerwonego słodkiego porto

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Na patelni podgrzać wszystkie składniki bez winiaku. Dodać winiak i podpalić. Kiedy przestygnie przełożyć do czegoś z czego będzie można łatwo wyciskać cienkie strużki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA