Sos porzeczkowy (fioletowy)

Sos porzeczkowy (fioletowy)
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • dżem porzeczkowy
  • 4 ziarenka jałowca
  • 3 goździki
  • 2-3 szczypty czosnku granulowanego
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki pieprzówki albo jałowcówki
  • sól do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelni podgrzać dżem z przyprawami i oliwą bez wódki i soli. Gdy będzie gorący wlać wódkę zamieszać i podpalić. Na koniec posolić do smaku. Dodać trochę wody i zagotować. Kiedy się przestudzi przełożyć do czegoś z czego będzie można łatwo wyciskać cienkie strużki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA