Sos Napoli
Oceń przepis:
Przygotował:
Kim McCosker
- Seria kulinarna:
- 4 składniki (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 1 puszka pomidorów bez skórki
- oliwa
- 6 świeżych liści bazylii
- 2 ząbki czosnku
- rozgniecione
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Delikatnie podsmaż rozgnieciony czosnek na oliwie. Otwórz puszkę pomidorów i przepuść je przez gęste sito. Dodaj powstały przecier pomidorowy, zanim czosnek się zrumieni. Dopraw sos solą oraz świeżo mielonym, czarnym pieprzem i podgrzewaj na małym ogniu 10 minut. Dodaj podarte liście bazylii i gotuj jeszcze 5-1
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W