Sos maślany do kurczaka po indyjsku

Sos maślany do kurczaka po indyjsku
Oceń przepis:
44 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.93)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 mała puszka pomidorów w całości
  • 1 szklanka śmietany kremówki 36%
  • 2 kopiaste łyżeczki garam masali
  • skórka i sok z 1 cytryny
  • 2 papryczki chili
  • 3 łyżki startego mrożonego imbiru
  • 1 mały pęczek świeżej kolendry
  • sól
  • 8 łyżek masła

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pomidory zmiksować na puree ze śmietaną, garam masalą, skórką i sokiem z cytryny, papryczkami chili, imbirem, kolendrą i solą. Masło stopić w 3-litrowym garnku. Kiedy się spieni, mieszać do czasu, aż się delikatnie zrumieni. Wmieszać puree pomidorowe i podgrzać. Podawać z kurczakiem tandoori.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA