Sos maślany do kurczaka po indyjsku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.93)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 mała puszka pomidorów w całości
- 1 szklanka śmietany kremówki 36%
- 2 kopiaste łyżeczki garam masali
- skórka i sok z 1 cytryny
- 2 papryczki chili
- 3 łyżki startego mrożonego imbiru
- 1 mały pęczek świeżej kolendry
- sól
- 8 łyżek masła
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pomidory zmiksować na puree ze śmietaną, garam masalą, skórką i sokiem z cytryny, papryczkami chili, imbirem, kolendrą i solą. Masło stopić w 3-litrowym garnku. Kiedy się spieni, mieszać do czasu, aż się delikatnie zrumieni. Wmieszać puree pomidorowe i podgrzać. Podawać z kurczakiem tandoori.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W