Smażony kurczak faszerowany mascarpone
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 1 mały kurczak
- luzowany
- podzielony na pół
- opakowanie serka mascarpone
- duża garść listków rozmarynu
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok z ½ cytryny
- 2 plastry szynki prosciutto San Daniele
- sól morska
- świeżo mielony czarny pieprz
- oliwa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni C. Posiekaj drobno rozmaryn i wymieszaj z mascarpone. Dodaj skórkę z cytryny i wymieszaj ponownie, aż serek będzie lekki i puszysty. Poluźnij skórę na kurczaku, włóż pod nią po plastrze szynki oraz nadzienie z serka. Rozgrzej mocno oliwę na dużej patelni i obsmaż porcje kurczaka skórą do dołu. Wstaw patelnię z kurczakiem do piekarnika i piecz 10 min. Przed podaniem skrop sokiem z cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W