Smażona ketmia

Smażona ketmia
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
W świecie przypraw Anjum (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrój ketmię wzdłuż na ćwiartki. A jeśli są za duże, pokrój jeszcze drobniej. Wymieszaj z mąką z ciecierzycy.

Rozgrzej olej na średnim ogniu w dużym rondlu. Dodaj połowę porcji ketmii w zależności od wielkości rondla. Smaż, mieszając od czasu do czasu, aż ketmia zrobi się chrupiąca i złocista, około 8 minut.

Przełóż ketmię na ręcznik papierowy, dodaj chaat masala, sól, chili i mango i wszystko wymieszaj. Serwuj na gorąco.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA