Skrzydełka kurczaka z grilla i sos azjatycki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki skrzydełek:
2 tuziny całych skrzydełek kurczaka
3 łyżki oleju roślinnego
sól i pieprz
Składniki sosu:
1 czubata łyżka dżemu pomarańczowego
2 łyżki octu z wina ryżowego
kilka kropli oleju sezamowego
2 łyżki sosu sojowego
nieco ostrego sosu
2 łyżki świeżego, startego imbiru
Przygotowanie:
Silnie rozgrzej grill. W tym czasie wymieszaj skrzydełka z olejem, dopraw solą i pieprzem. Piecz na grillu po jednej stronie aż będą złociste i chrupkie. Przerzuć, piecz dalej, aż będę gotowe, czyli przez około 15 minut. W tym czasie wymieszaj wszystkie składniki aż powstanie gładki sos. Gdy skrzydełka się upieką, polej je sosem i wymieszaj albo podaj sos oddzielnie do zanurzania.
Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W