Serniczki imbirowe na zimno
Oceń przepis:
Przygotował:
James Martin
- Seria kulinarna:
- Słodki James (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 4 pełnoziarniste herbatniki
- 1 łyżka miękkiego masła
- 300 g tłustego mielonego twarogu śmietankowego
- 4 kawałki kłącza imbiru w syropie: 2 drobno posiekane i 2 przecięte na połówki
- plus 4 łyżki syropu ze słoika
- 3 łyżki startej gorzkiej czekolady
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włóż herbatniki do zamykanej plastikowej torebki albo owiń w czystą ściereczkę i pokrusz je wałkiem do ciasta. Wsyp okruchy do miski i wymieszaj z miękkim masłem. Ułóż dwie metalowe foremki bez denka na talerzykach i wypełnij je mieszaniną ciastek z masłem, tworząc w ten sposób podstawy serniczków. Dokładnie wymieszaj w misce twaróg z posiekanym imbirem i czterema łyżkami syropu imbirowego. Nałóż twaróg na podstawy z ciasta i wygładź łopatką. Posyp serniczki startą czekoladą i przyozdób kawałkami imbiru. Aby uwolnić serniczki z foremek, szybko ogrzej foremki ciepłą ściereczką albo palnikiem cukierniczym i zsuń.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W