Serduszka z sera śmietankowego
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- miarka mascarpone lub sera śmietankowego o temp. pokojowej
- pół miarki gęstej śmietany
- 3 łyżki cukru
- skórka z cytryny (ew.)
- 2 białka
- świeże jagody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przetrzeć ser przez sito, żeby był gładki. Ubić śmietanę z cukrem i wmieszać. Ubić pianę z białek i wmieszać. Nałożyć masę do wyłożonych gazą foremek w kształcie serc z perforowanym dnem. Wstawić na noc na kratce postawionej na blasze do lodówki, żeby się odsączyły. Przed podaniem wyjąć z foremek. Podawać polane słodką gęstą śmietaną z jagodami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W