Serduszka z sera śmietankowego

Serduszka z sera śmietankowego
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • miarka mascarpone lub sera śmietankowego o temp. pokojowej
  • pół miarki gęstej śmietany
  • 3 łyżki cukru
  • skórka z cytryny (ew.)
  • 2 białka
  • świeże jagody

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przetrzeć ser przez sito, żeby był gładki. Ubić śmietanę z cukrem i wmieszać. Ubić pianę z białek i wmieszać. Nałożyć masę do wyłożonych gazą foremek w kształcie serc z perforowanym dnem. Wstawić na noc na kratce postawionej na blasze do lodówki, żeby się odsączyły. Przed podaniem wyjąć z foremek. Podawać polane słodką gęstą śmietaną z jagodami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA