Schab wieprzowy w coppa di Parma
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 1 kg schabu wieprzowego bez kości
- 3 ząbki czosnku
- pokrojone wzdłuż na plasterki
- listki z 1 gałązki rozmarynu
- 36 plastrów coppa di Parma
- masło
- 1 mała dynia
- 10 kasztanów
- 4 ząbki czosnku
- nie obrane
- 1 szklanka Amarone di Valpolicella
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 240 stopni C. Ponakłuwaj schab, a w nakłucia powtykaj po plasterku czosnku i kilka listków rozmarynu. Owiń schab plastrami coppa di Parma i obwiąż sznurkiem masarskim, żeby nie odpadały. Na dużej patelni rozgrzej łyżkę masła i obsmaż schab ze wszystkich stron. Przekrój dynię na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój każdą połówkę na grube plastry. Ponacinaj skórki kasztanów i obłóż schab dookoła kawałkami dyni, kasztanami i ząbkami czosnku. Podlej mięso winem i wstaw do piekarnika. Po 20 minutach zmniejsz temperaturę do 175 stopni C, polej mięso sosem i piecz jeszcze pół godziny. Podawaj schab w plastrach, z dynią i kasztanami w łupinach.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W