Saltimbocca
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nowe imperium kulinarne (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 8 plasterków polędwiczek wieprzowych
- 8 listków świeżej szałwii
- 8 plasterków szynki parmeńskiej
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki masła
- 4-6 łyżek wina marsala
- natka pietruszki
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Plasterki mięsa umieścić między dwiema warstwami folii (np. w torebce strunowej) i rozbić tłuczkiem do grubości ok. 3 mm. Doprawić mąkę solą i pieprzem. Obtoczyć kotleciki w mące, strząsnąć nadmiar. Na każdym kawałku położyć listek szałwii i plasterek szynki, przykrawając do rozmiarów mięsa. Spiąć każdy kawałek wykałaczką, przekłuwając listek szałwii. Stopić masło na patelni, włożyć kotleciki mięsem do dołu, sm
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia włoska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W