Sałatka ziołowo-kwiatowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Peta w Marrakeszu (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia marokańska
Składniki:
- mieszanka liści sałaty
- mieszanka dowolnych ziół
- np.: mięty
- kolendry
- natki
- bazylii
- szczypiorku
- estragonu
- cząbru
- koperku
- melisy
- trybuli
- mieszanka jadalnych kwiatów
- np.: słonecznika
- nagietków
- nasturcji
- bratków
- werbeny oraz kwiatów ziół
- np.: bazylii i rozmarynu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Utrzyj winegret z jednej części soku z cytryny i dwóch części oliwy z pierwszego tłoczenia, drobno posiekanej szalotki, łyżeczki musztardy dijon, soli i pieprzu. Umyj i osusz liście sałaty, zioła i kwiaty. Wrzuć do miski, polej taką ilością winegretu, żeby pokrył tylko składniki. Natychmiast podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W