Sałatka z wędzonym pstrągiem, ziemniakami, awokado i fenkułem
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb
Składniki:
- 4 duże pokrojone na kawałki ziemniaki odmiany ipfler
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
- poszatkowany fenkuł
- 2 garście mieszanki sałat
- ½ filiżanki szczypioru
- łyżka soku z cytryny
- pokrojone awokado
- 2 filiżanki wędzonego pstrąga
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotować ziemniaki. Osuszyć je i rozgnieść nożem. Ułożyć na blasze do pieczenia. Przyprawić oliwą, solą i pieprzem. Wymieszać. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec przez 20 minut, aż będą rumiane. Do miski wrzucić fenkuł, sałatę i szczypior. Dodać sok z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Połączyć składniki sosu majonezowego. Ziemniaki podzielić na cztery porcje. Na każdą nałożyć łyżkę majonezu. Dodać awokado i sałatkę. Skropić sosem. Dołożyć fenkuł. Na wierzchu położyć wędzonego pstrąga i sos majonezowy. Skropić sokiem z cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W