Sałatka z salsą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.28)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 pszenne tortille
- pokrojone w cienkie paski
- 1 sałata rzymska
- liście porwane na nieduże kawałki
- 1 pomidor
- pokrojony na kawałki
- 2 awokado
- obrane i pokrojone na kawałki
- 1 czerwona cebula
- pokrojone w cienkie półplasterki
- ½ szklanki startego cheddara
- ½ szklanki gotowego sosu „salsa”
- 1 szklanka liści kolendry
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozłóż tortille na pergaminie do pieczenia i wstaw na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C, aż będą złoto-brązowe i chrupiące. Wymieszaj w misce na sałatkę sałatę, pomidora, awokado, cebulę, ser, salsę i kolendrę. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Posyp podpieczoną tortillą i podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia meksykańska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W