Sałatka z pieczonych ziemniaków
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4-5 grubych plastrów boczku
- pociętych wszerz na paski
- około 20 młodych czerwonych ziemniaków
- przekrojonych na pół
- garść liści natki pietruszki
- kilka kopiastych łyżek kaparów
- 1 kopiasta łyżka musztardy pełnoziarnistej
- chlust czerwonego octu winnego
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Włóż boczek na dużą patelnię i nalej troszkę wody. Postaw patelnię na średni ogień. Kiedy woda wyparuje i boczek zacznie się zrumieniać, zmniejsz trochę ogień. Smaż, aż boczek będzie usmażony i chrupiący. Odle
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W