Sałatka z pieczonych ziemniaków

Sałatka z pieczonych ziemniaków
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4-5 grubych plastrów boczku
  • pociętych wszerz na paski
  • około 20 młodych czerwonych ziemniaków
  • przekrojonych na pół
  • garść liści natki pietruszki
  • kilka kopiastych łyżek kaparów
  • 1 kopiasta łyżka musztardy pełnoziarnistej
  • chlust czerwonego octu winnego
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Włóż boczek na dużą patelnię i nalej troszkę wody. Postaw patelnię na średni ogień. Kiedy woda wyparuje i boczek zacznie się zrumieniać, zmniejsz trochę ogień. Smaż, aż boczek będzie usmażony i chrupiący. Odle

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA