Sałatka z kuskusu i sera pleśniowego
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ainsley rusza w plener (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia argentyńska
Składniki:
- ½ miseczki suchego kuskusu
- gorąca woda lub bulion do zalania kuskusu
- 1 spory
- dojrzały pomidor
- bez pestek
- pokrojony
- 2-3 suszone pomidory
- drobno pokrojone
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- kawałek sera pleśniowego
- np. roquefor’a
- oliwa do polania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kuskus w miseczce zalać wrzątkiem lub bulionem, poczekać, aż spęcznieje. Na wierzchu ułożyć pokrojone pomidory, świeże i suszone, posypać natką pietruszki i kawałkami pokruszonego sera. Polać po wierzchu oliwą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W