Sałatka z kurczaka, kuskusu i pomarańczy

Sałatka z kurczaka, kuskusu i pomarańczy
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.60

Przygotował:

Nigel Slater

Seria kulinarna:
Proste dania Nigela Slatera (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wsyp kuskus do miski i zalej wrzątkiem (powinno być go 2 cm więcej niż kuskusu). Odstaw miskę na 15 minut, aż kuskus wchłonie płyn. W drugiej misce wymieszaj trzepaczką sok z cytryny, dwóch pomarańczy i oliwę z solą i mielonym pieprzem. Zalej kuskus dressingiem, wymieszaj i odstaw na 10 minut. W tym czasie obierz trzecią pomarańczę ze skórki i białej gorzkiej warstwy. Wytnij cząstki pomarańczy i dodaj razem z mięsem do kuskusu. Delikatnie przemieszaj. Rozłóż kiełki groszku na dwa talerze i nałóż na nie porcje sałatki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA