Sałatka z kopru włoskiego i jabłek
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.30)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Dressing2 kwaskowate jabłka, pokrojone na ćwiartki, z usuniętym gniazdem nasiennym
1 szklanka octu jabłkowego
2 łyżki brązowego cukru
1 kopiasta łyżka musztardy diżońskiej
1 szklanka oliwy z oliwek
sól i pieprz
Sałatka
1 koper włoski (fenkuł), nać i główka cienko poszatkowane
1 kwaskowate jabłko, z usuniętym gniazdem nasiennym, pokrojone na cienkie plasterki
Przygotowanie
Zacznij od dressingu. Włóż jabłka, ocet, cukier i musztardę do niedużego rondla i podduś, aż jabłka zmiękną. Zmiksuj z oliwą z oliwek na gładko i dopraw do smaku solą i pieprzem. Włóż całą główkę, oraz nać kopru włoskiego i jabłka do dużej miski, dodaj kilka łyżek dressingu i wymieszaj.
© Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W