Sałatka z jagnięciną
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 52)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- półtorej filiżanki kuskusu
- ćwierć filiżanki sułtanek
- ćwierć filiżanki prażonych pinioli
- skórka i miąższ z jednej pomarańczy
- ziarna z jednej kolby kukurydzy ugotowanej na parze
- pół główki ugotowanego na parze brokułu
- ćwierć filiżanki ugotowanego słodkiego ziemniaka
- posiekana czerwona cebula
- pół filiżanki jogurtu naturalnego
- pęczek mięty
- 300 g polędwicy jagnięcej pokrojonej w paski
- oliwa
- woda
- łyżeczka sumaku
- pół filiżanki natki pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kuskus ugotować w tradycyjny sposób. Wymieszać z warzywami, sułtankami i piniolami. Dodać sumak. Przygotować sos z jogurtu, skórki i miąższu pomarańczy oraz mięty. Jagnięcinę usmażyć na oliwie przez 4 minuty z każdej strony i dołożyć do sałatki. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W