Sałatka som tam
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
Składniki:
- zielona papaja
- ćwierć filiżanki orzeszków ziemnych
- 1-2 pokrojone papryczki chili
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 2 łyżki suszonych krewetek
- łyżka utartego cukru palmowego
- pokrojony pomidor
- łyżka sosu rybnego
- 2 łyżki soku z limetki
- pół filiżanki natki kolendry
- filiżanka kiełków fasoli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Papaję obrać, usunąć gniazdo nasienne i poszatkować albo rozdrobnić w robocie. W moździerzu utłuc orzeszki ziemne, chili, czosnek i krewetki. Dodać resztę składników (poza kolendrą i kiełkami fasoli). Rozdrobnić. Wymieszać z kolendrą, kiełkami fasoli i papają. Podawać z brązowym ryżem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W