Sałatka som tam

Sałatka som tam
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska

Składniki:

  • zielona papaja
  • ćwierć filiżanki orzeszków ziemnych
  • 1-2 pokrojone papryczki chili
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 2 łyżki suszonych krewetek
  • łyżka utartego cukru palmowego
  • pokrojony pomidor
  • łyżka sosu rybnego
  • 2 łyżki soku z limetki
  • pół filiżanki natki kolendry
  • filiżanka kiełków fasoli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Papaję obrać, usunąć gniazdo nasienne i poszatkować albo rozdrobnić w robocie. W moździerzu utłuc orzeszki ziemne, chili, czosnek i krewetki. Dodać resztę składników (poza kolendrą i kiełkami fasoli). Rozdrobnić. Wymieszać z kolendrą, kiełkami fasoli i papają. Podawać z brązowym ryżem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA