Sałatka kalafiorowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- niewielki kalafior lub połówka dużego
- posiekany ząbek czosnku
- 2 garście suszonych na słońcu pomidorów w oliwie
- 2 garście czarnych oliwek w plasterkach
- 2 garście pociętych świeżych liści estragonu lub bazylii
- skórka i sok z cytryny do smaku
- oliwa z pierwszego tłoczenia do skropienia
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Połamać kalafior na różyczki, odrzucając głąb. Cienko je pokroić i wrzucić do miski. Wymieszać z czosnkiem, pomidorami, oliwkami, estragonem i skórką z cytryny. Wycisnąć sok z cytryny. Posolić i popieprzyć. Dobrać ilości składników do smaku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W