Rosół
Oceń przepis:
Przygotował:
Brygida Kosel
- Seria kulinarna:
- Teraz Brygida! (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 2 litry wody
- 1 kura około 1,2 kg
- 2 marchewki
- ¼ selera
- 1 pietruszka
- 1 mały por
- 1 opiekana cebula
- 2 liście laurowe
- 4 ziarenka ziela ang.
- kilka ziarenek czarnego pieprzu
- sól
- kilka gałązek lubczyku ogrodowego
- natka pietruszki do przystrojenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kurę dokładnie umyć pod bieżącą, zimną wodą. Włożyć ją do garnka i zalać dwoma litrami czystej wody. Dorzucić wszystkie przyprawy, włącznie z solą, i gotować aż wywar zawrze. Odszumować. Dodać wszystkie warzywa. Gotować pod półprzykryciem kolejne 40 minut. Jeśli rosół wyparuje dolać wody. Rosół można zamrozić.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W