Roladki z szynką i parmezanem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.81)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 9
Składniki:
- 1 opakowanie (450g) mrożonego ciasta francuskiego
- 2 kawałki
- rozmrożone w lodówce przez kilka dni
- kilka łyżek musztardy Dijon
- 10 lub 12 plasterków szynki parmeńskiej
- ½ szklanki startego sera Grana Padano
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Rozłożyć ciasto na płaskiej powierzchni, dłuższym bokiem do siebie. Używając kuchennego pędzla posmarować obydwa kawałki ciasta musztardą. Ułożyć pojedynczą warstwę szynki, zostawiając u góry dwucentymetrowy margines. Posypać serem. Delikatnie zwinąć do góry, formując ciasną roladę. Bardzo ostrym nożem pokroić wałek na jedno – dwucentymetrowe plastry, ułożyć je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Przy układaniu roladki mogą się trochę zdeformować: należy ugnieść je palcami i nie przejmować się. Po upieczeniu będą wyglądały ładnie. Przy układaniu zostawić miejsce między roladkami, bo urosną. Piec 10-15 minut, aż urosną i będą rumiane.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W