Reggae ryż
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.37)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia jamajska
Składniki:
- 1 szklanka ryżu basmati albo zwykłego białego długoziarnistego
- 800 g pomidorów z puszki w całości
- 1 szklanka czarnej fasoli z puszki
- osączonej z zalewy i przepłukanej
- 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
- 1 mała papryczka (cubanella albo chili)
- drobno posiekana
- 2 dymki
- posiekane na drobne kawałki
- ¼ szklanki świeżej kolendry
- drobno posiekanej
- 1 łyżeczka soli
- szczypta pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włóż do średniego rondla ryż, pomidory i fasolkę. Dopraw zielem angielskim, solą i pieprzem i zagotuj na średnim ogniu. Zmniejsz ogień i gotuj, aż płyn zostanie wchłonięty, a ryż będzie miękki (ok. 20 min). Wymieszaj widelcem, żeby ryż nie zbił się w zwartą masę. Przed samym podaniem dodaj dymkę oraz kolendrę i starannie wymieszaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W