Pudding czekoladowy z miękkim środkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.7)
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
Składniki:
- 180g czekolady
- 180g masła
- 3 jajka
- 3 żółtka
- 6 łyżeczek cukru
- 3 łyżki mąki
- Do dekoracji: cukier puder
- gęsta słodka śmietana
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W misce umieszczonej na garnku z gotującą się wodą stopić masło i czekoladę. Zmiksować jajka i żółtka z cukrem na jednolitą masę. Dodać stopione masło i czekoladę. Wsypać przesianą mąkę, wymieszać łopatką. Wlać do wysmarowanych masłem małych foremek. Piec w piekarniku przez 6 minut w temperaturze około 200 stopni. Można też wstawić foremki do lodówki i upiec tuż przed podaniem. Po wyjęciu gotowe babeczki posypać cukrem pudrem. Podawać udekorowane odrobiną śmietany.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W