Pudding czekoladowy z miękkim środkiem

Pudding czekoladowy z miękkim środkiem
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.7)
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W misce umieszczonej na garnku z gotującą się wodą stopić masło i czekoladę. Zmiksować jajka i żółtka z cukrem na jednolitą masę. Dodać stopione masło i czekoladę. Wsypać przesianą mąkę, wymieszać łopatką. Wlać do wysmarowanych masłem małych foremek. Piec w piekarniku przez 6 minut w temperaturze około 200 stopni. Można też wstawić foremki do lodówki i upiec tuż przed podaniem. Po wyjęciu gotowe babeczki posypać cukrem pudrem. Podawać udekorowane odrobiną śmietany.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA