Krem z pieczarek

Krem z pieczarek
Oceń przepis:
95 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

4 szklanki bulionu / 1 l

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Suszone grzyby zalać jedną szklanką wody. Cebulę pokroić w półksiężyce, pieczarki na połówki. Na dnie garnka rozgrzać olej, dodać cebulę oraz pieczarki i smażyć, rzadko mieszając, przez 5 - 6 minut. W międzyczasie posiekać czosnek, obrać ziemniaki oraz marchew i pokroić w kostkę. Najpierw do garnka dodać czosnek i przesmażyć przez 30 sekund. Wlać żubrówkę i zdeglazować. Po tym czasie dodać ziemniaki, marchew oraz namoczone, suszone grzyby i krótko zamieszać. Wlać bulion, przykryć i gotować do miękkości przez około 20 minut. Doprawić gałką, solą oraz pieprzem i zblendować na gładki krem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA